NYHETSBREV Mars 2002
Uddevalla den 29 mars 2002Bästa läsare!

 

Våren är äntligen här! Vårtecknen kommer slag i slag:

vårdagjämning, soligt väder, och nu påsk och sommartid. Jag njuter i fulla drag av vårens ankomst och av vissheten att ett helt skönt sommarhalvår nu ligger framför oss. Den sjögrenska traditionen bjuder att säsongen för familjens sommarstuga börjar med påskhelgen. När detta nyhetsbrev är skickat kommer jag därför att ta påskledigt och åka ut till stugan, som är vackert belägen där nordströmmarna möter Gullmarsfjorden. Vår påsktradition med umgänge med familjen och möjligheten att för första gången på länge få vara på den plats som jag gillar allra bäst, gör att påsken för mig kanske är den allra käraste av årets högtider.

 Mars månad inleddes med nomineringsårsmöte i moderaterna i Uddevalla.Jag fick partiets förtroende att stå på första plats på valsedeln till kommunfullmäktige i Uddevalla. Att få detta förtroende känns naturligtvis roligt och uppmuntrande för mig personligen. Den moderata valsedeln inför höstens val innehåller en mycket stark uppsättning duktiga politiker. Detta bådar gott för vår möjlighet både att göra ett bra val och att förnya Uddevalla efter en borgerlig valseger. Roligt att konstatera är att listan har en både bred och kompetent sammansättning av kandidater. De översta kandidaterna täcker in både olika åldrar, kön och olika delar av kommunen. Denna allsidiga sammansättning har valsedeln fått utan att partiet behövt planera för detta, valsedeln är nämligen direkt sammansatt efter partimedlemmarnas röster i det interna moderata provvalet. Den bredd och kompetens som valsedeln avspeglar är ett styrkebevis för moderaterna i Uddevalla.

 Moderaterna i Uddevalla kommer att gå till val på en politik som gerUddevalla en ny start. En politik som tar tillvara Uddevallas mycket goda förutsättningar - bla. kommunens fördelaktiga geografiska läge och attraktiva miljö. Två frågor som är viktiga för (m) i Uddevalla är utvecklingen av Uddevalla centrum genom fri parkering och att slå vakt om Uddevalla sjukhus.

 Mars månad har utöver nominering också innehållit ett spännande möte med Regionfullmäktige. Regionfullmäktige beslutade om den politiska organisationens utseende i Västra Götaland. Socialdemokraterna  genomdrev härvid en satsning på ännu fler politiker i Västsverige. Vi moderater är övertygade om att en viktig orsak till sjukvårdens problem i Västsverige är just att det finns för många politiker som bestämmer över vården. Självfallet har vi moderater i regionen presenterat ett alternativ till socialdemokraternas politik, ett alternativ för färre politiker, lägre kostnad för den politiska organisationen och en mer professionell ledning av sjukvården.

 I april månad äger nordens största politiska möte rum i Göteborg - den moderata rikskonferensen. Jag ser mycket fram emot att medverka i konferensen och emot den kick och vitamininjektion som jag är övertygad om att rikskonferensen kommer att ge moderaterna. Dessutom har moderaterna i Bohuslän Förbundsstämma den 20 april, vilket blir ännu ett tillfälle att träffa många duktiga partikamrater och att få stimulans inför valrörelsen.

 

Jag vill tillönska Dig en riktigt Glad påsk!

Nu bär det av till sommarstugan!

  

Med vänlig hälsning

 

Torbjörn Sjögren

ledamot (m) Regionfullmäktige Västra Götaland

ledamot Moderaternas Förbundsstyrelse i Bohuslän

ledamot (m) Uddevalla kommunfullmäktige

 

Torbjörn Sjögren

Fredagsvägen 47

451 63 UDDEVALLA

Tel. 0522/ 748 26

e-post: torbjorn.sjogren@moderat.se