NYHETSBREV januari-februari 2002Uddevalla den 24 februari 2002

Bästa läsare!

Jag hoppas att Ditt år börjat väl! För min egen del har år 2002 fått en hektisk inledning, med full fart både på advokatbyrån, hemma och i politiken.

Februari är en optimistisk månad! Ljuset kommer tillbaka, fastlagsbullarna signalerar vinterns avgång och tulpanerna ger oss ett vårens förebud. När jag var barn åkte min familj alltid till Norge för skidsemester i vecka 8, och det var på något sätt vinterns final. Väl hemkommen från fjällen till Bohuslän brukade längtan efter att göra i ordning båten för sjösättning göra sig starkt påmind under februaris sista dagar.

En känsla av förväntan ligger i luften i februari, och en förväntan präglar också det politiska klimatet för närvarande. Valrörelsen är liksom våren nära, men ändå inte riktigt igång. För närvarande kan vi moderater glädja oss åt att vänsterpartiet kastat masken och visat sitt rätta kommunistiska ansikte med ett program om ny fondsocialism och ökat statligt ägande. Även miljöpartiet bidrar till en tidig vårglädje, sedan det visat sig att ingen vill bli språkrör för partiet i fråga. För miljöpartiet tycks numera raka rör gälla - rakt ut ur riksdagen!

Borgerligheten kan dock inte vinna valet varken genom Schymans taliban-kramande eller miljöpartiets ledarskapsproblem. En rejäl egen energikick och ett gediget valarbete är vad borgerligheten behöver. Jag hoppas att april månads rikskonferens kommer att ge den injektion av arbetsglädje som moderaterna behöver.

För min egen del har valårets inledning bland annat inneburit ytterligare en debatt i Regionfullmäktige med Regionstyrelsens ordförande Roland Andersson (s). Denna gång var NU-sjukvårdens ekonomiska underskott ämnet. Beklagligt nog, men föga förvånande, framgick av debatten att (s) inte anser att en förnyelse av vården kan vara på sin plats, trots att den höjda skatten endast medfört nya ekonomiska underskott och mindre vård. Bohusläningens debattsida har också förgyllt årets första månader med en tämligen ideologisk debatt rörande Uddevallas framtid.

Mars månad kommer att rivstarta med nomineringsårsmöte i Uddevalla-moderaterna och regionfullmäktigesammanträde, varefter följer valledarkonferens, förbundsstyrelsemöte, kommunfullmäktige mm mm mm. Almanackan är med andra ord, som vanligt, välbokad!

Med vänlig hälsning


Torbjörn Sjögren

ledamot (m) Regionfullmäktige Västra Götaland
ledamot Förbundsstyrelsen Moderaterna i Bohuslän
ledamot (m) Kommunfullmäktige Uddevalla


Fredagsvägen 47
451 63 UDDEVALLA
Tel. 0522/ 748 26

torbjorn.sjogren@moderat.se