Bohusläningen 2002-09-24

 

Första-sidan:

 

KRYSSAD TILL TOPPJOBB?

 

Uddevalla

Frågan om vem som ska bli moderaternas oppositionsråd i Uddevalla nästa år torde vara avgjord sedan Torbjörn Sjögren fått nästan dubbelt så många kryss i personvalet som värste konkurrenten Maria Plass.

 

 

Sidan 5

 

TORBJÖRN SJÖGREN FICK FLEST KRYSS INOM M

 

Toppstriden inom det moderata samlingspartiet i Uddevalla torde vara över sedan valresultatet nu är färdigräknat. Följer partiet detta finns bara en kandidat till tänkbart nytt oppositionsråd.'

 

Och det är i så fall Torbjörn Sjögren som, med 441 röster eller kryss i kommunvalet, fick över två hundra röster fler än partiets andra tänkta namn till posten Maria Plass. Hon fick 239 röster i kommunens tre valkretsar (sic!).

 

Nu har visserligen både centern och kristdemokraterna antytt att de också kan tänka sig att få en hel eller åtminstone en del av oppositionsrådets roll i kommunen. Men m är största av de tre som parti och när det gäller centerns tunga namn, Elving Andersson, så fick de två moderaterna upp till dubbelt så många kryss var för sig som han fick. Dock fick Magnus Jacobsson (kd) hela 448 kryss i valet i Uddevalla och matchar därmed Sjögren mer än väl, när det gäller just antalet röster från de egna partisympatisörerna.

… …

 

Bild: Torbjörn Sjögren

 

Bildtext: Torbjörn Sjögren fick 441 röster eller kryss

i kommunvalet.

 

Ulf Blomgren