2002-09-05

Svar på tal till Socialdemokraterna angående Moderaterna och Högskolan


Moderaterna anser att Högskolan i Fyrstad är mycket viktig

Socialdemokraterna Lennart Nilsson, Karin Engdahl, Lennart Björk har i en debattartikel gått till angrepp på moderaternas syn på högskolan.

Nog för att det är valrörelse, men detta är rena skamgreppet och ett lågvattenmärke. Moderaterna har både i riksdag, region och i samtliga Fyrstadskommuner värnat om vår högskola, och ansett att den är en av våra viktigaste tillväxtfaktorer i regionen. Det är dessutom så att Moderata samlingspartiet har föreslagit 8 miljoner mer än den socialdemokratiska regeringen till högskolan i Fyrstad, som väl visar mer än något annat vår inställning till högskoleutbildning och vår regionala högskola. Moderaterna från regionen och samtliga kommuner runt Högskolan i Fyrstad, har aktivt i program, utvecklingsarbete, motioner och möten med högskolan alltid framfört den viktiga roll som utvecklingsmotor som högskolan har. Vi har också i våra roller som företrädare för riksdag, region, Fyrstads au och kommun i gott samarbete med andra partier värnat dessa viktiga framtidsfrågor.
Är det slut på detta nu? Eller vad avser socialdemokraterna med sitt angrepp på en av moderaternas hjärtefrågor i valet nämligen skolfrågorna.

Vi är mycket förvånade över detta angrepp från Socialdemokraterna, och anser att detta är ett skamlöst uttryck för den frustration man känner för att inte valrörelsen går sossarnas väg.

Moderaterna kommer att kämpa vidare både i riksdag, region och i Fyrstadskommunerna för att utveckla högskolan ännu mer, och kvaliteten i utbildningen ytterligare förbättras.

Vi tror att högskolorna tillsammans med en bra infrastruktur och vägar i vårt område är mycket viktiga tillväxtfaktorer som kommer att bidra till en bra region att arbeta och leva i.

 

Kent Olsson (m)  Riksdagsledamot i Bohuslän

Lars-Arne Staxäng (m) Regionledamot i Västra Götaland

Torbjörn Sjögren (m) Kommunfullmäktigeledamot i Uddevalla